Farklı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Farklı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Farklı Makarna Sosları

Makarna, dünya genelinde sevilen ve evlerde sıkça yapılan pratik bir yemektir. Ancak makarnayı asıl lezzetli kılan, farklı şekillerde ve lezzetlerde hazırlanan soslardır. Bu soslar, damak tadına göre çeşitli baharatlar, sebzeler, salçalar ve kremalar kullanılarak hazırlanabilir. Şimdi, birbirinden lezzetli makarna soslarına bir göz atalım.

Kıymalı Makarna Sosu Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet olgun domates
Kıymalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Kıymalı makarna sosu yapımı için ilk olarak kıyma bir tavaya alınır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Ardından bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Soğan ve sıvı yağ kıyma üzerine eklenir. Soğanlar biraz kavrulur ve ardından salça eklenir. Birkaç dakika daha kavrularak bir adet domatesin kabukları soyulur ve rendelenir, tavaya ilave edilir. Baharatlar ve tuz eklenir. Beş dakika kadar pişirilir. Yarım çay bardağı kaynar su ilave edilir. Suyunu çekene kadar pişirilir ve ardından makarna üzerine dökülerek servis edilir.

Pesto Soslu Makarna Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı mozzarella peyniri rendesi
  • 10 dal taze fesleğen
  • 100 ml. sıvı krema
Pesto Sos Nasıl Yapılır?

Pesto sos yapımı için sarımsaklar soyulur ve fıstık, zeytinyağı, fesleğen ve peynir rendesi ile birlikte robota alınır. Robottan geçirilir. Ardından bir tavaya alınır ve üzerine sıvı krema eklenerek beş dakika kadar pişirilir. Ardından makarna üzerine eklenerek servis edilir.

Acılı Makarna Sosu Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 adet olgun domates
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
Acılı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Acılı makarna sosu için uygun bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınarak orta ateşte eritilir. Kuru soğanın kabukları soyulur ve küçük küpler şeklinde doğranır. Doğranan soğanlar ısınan yağa ilave edilir. İki üç diş sarımsak rendelenip soğanın üzerine eklenir. Soğan ve sarımsak kavrulurken malzemelerin üzerine kırmızı pul biber ve tuz eklenerek 10 dakika kadar pişirilir. Domatesler rendelenir ve derin bir kaseye alınarak üzerine biber salçası ve yarım su bardağı su ilave edilir. Bu karışım da tavaya eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Ardından makarna üzerine eklenerek servis edilir.

Beyaz Peynirli Makarna Sosu Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı kadar beyaz peynir
  • 4-5 tane kırmızı biber
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Beyaz Peynirli Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Bu makarna sosunun yapımı için derin bir kasenin içine beyaz peynir ufalanır. Üzerine mısır ve küçük küçük doğranan kırmızı biber eklenir. Son olarak sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Makarna ile karıştırılarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Acılı Makarna Sosu

Acılı Makarna Sosu

Kabaklı Makarna Sosu

Kabaklı Makarna Sosu

Haber Bülteni