Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosları

Makarna, dünyanın dört bir yanında sevilen ve tüketilen bir yemektir. Makarna sosları, bu lezzetli yiyeceğe farklı tatlar ve dokular katarak onu daha da çekici hale getirir. Bu makalede, iki popüler makarna sosu olan mantarlı makarna sosu ve bolonez sosu tariflerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Mantarlı Makarna Sosu

  • 7-8 adet doğranmış mantar
  • 2 adet doğranmış domates
  • 1 adet doğranmış çarliston biber
  • Yarım yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 2 tatlı kaşığı kadar ince ince doğranmış maydanoz
  • Arzuya göre çeşitli baharatlar (nane, kekik, karabiber vs.)

Mantarlı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Büyük ve geniş bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını koyun ve kızdırın. İnce ince doğradığınız çarliston biberi yağın içine atın ve biberleri karıştırarak öldürün. 7-8 adet ince ince doğradığınız mantarı da ilave edip 10 dakika daha kavurun. Ardından 2 adet ince doğranmış domatesi de karışımın içine atın ve 10 dakika kadar kavurun. Domatesler suyunu çektikten sonra yarım yemek kaşığı salça, 2 tatlı kaşığı ince doğranmış maydanozu ve arzunuza göre baharatları ilave edip 5 dakika daha kavurun. Piştikten sonra mantarlı makarna sosunuzu pişirdiğiniz makarnanın üzerine sıcak bir şekilde dökün ve servis edin. Mantarlı makarna sosunuz hazır, afiyet olsun.

Bolonez Soslu Makarna İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet kuru soğan
  • 3 adet havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 850g yağsız yerinden çekilmiş dana kıyma
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterli miktarda tuz
  • Yeterli miktarda karabiber
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 850g domates püresi
  • 250 ml süt
  • Parmesan peyniri

Bolonez Sos Nasıl Yapılır?

Büyük ve geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını dökün. Yağınız kızdıktan sonra 4 adet ince doğranmış kuru soğan, 5 adet ince doğranmış sarımsak, 3 adet küçük küçük doğradığınız havucu tavaya ilave edip 5 dakika kavurun. Daha sonra 850 gram kıymayı ekleyip kıyma rengini verene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin ve 4 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip 5 dakika kavurun. Kavurduktan sonra tuz ve baharatları ilave edin. 850 gram domates püresini ve 1 su bardağı beyaz şarabı dökerek 1 saat boyunca karıştırarak pişirin. Sosunuz koyulaşmaya başladığında 250 ml sütü ilave edip 15 dakika pişirin. Hazırladığınız makarnaya bolonez sosunu sıcak bir şekilde ilave edip üzerini parmesan peyniriyle süsleyip servis edebilirsiniz. Bolonez sosunuz hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Acılı Makarna Sosu

Acılı Makarna Sosu

Editörün Seçtiği

Havuçlu Makarna Sosu

Havuçlu Makarna Sosu

Bezelyeli Makarna Sosu

Bezelyeli Makarna Sosu

Haber Bülteni